A puha zsírt és vajat egy tálban jól kidolgozzuk a cukorral, a liszttel, a sóval, kevés szódabikarbónával, a narancs reszelt héjával és a tojással, majd 20 percre hűtőbe tesszük pihenni. (A tojásból annyit hagyunk, hogy a 4 kosárka peremét és a tetejüket is le tudjuk kenni.)
Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk, és kisebb kockákra vágva egy edénybe tesszük. Megcukrozzuk, meghintjük fahéjjal, majd kevés vizet öntünk hozzá, és lassan beforraljuk (kb. 8-9 perc). Belekeverjük a megmosott áfonyát, és ezzel további 2-3 percet pároljuk (akkor van kész, ha nincs alatta már lé).
A tésztát lisztezett asztalon 3 mm vastagra nyújtjuk, a zsírral kikent kis piteformákat kibéleljük tésztával, egy pici peremet is hagyunk. A maradékot újra kinyújtjuk, és 4 db kerek tetőt szúrunk ki belőle.
A pitekosárkát megtöltjük a töltelékkel, a szélét lekenjük tojással, beborítjuk a tetejével, ezt is lekenjük tojással, megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozhasson, és ha maradt egy morzsányi még a tésztából, akkor kis levélformával díszítjük. Ezt is lekenjük tojással, megszórjuk az egészet cukorral, és 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, megkopogtatjuk, hogy kijöjjön a formából és már ehetjük is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.