Elkészítjük a nedves pácot. A vizet, a cukrot és a sót összekeverjük, majd miután a hagymákat megpucoltuk, felszeletelve hozzáadjuk.
A babérleveleket és a húst is hozzáadjuk a nedves páchoz, aztán lefedve 3 órára a hűtőbe tesszük.
3 óra elteltével a húst kivesszük a hűtőből, leszűrjük, majd összekeverjük a curry porral. Ezután az étolajjal és az olívaolajjal lefedjük a pulykát, hozzáadjuk a leszűrt babérlevelet és a hagymákat, aztán alaposan átmozgatjuk, hogy hús minden pontját érje az olaj. Ha ezzel elkészültünk, frissentartó fóliával légmentesen lefedjük és legalább 1 napra a pácban hagyjuk.
Amikor meg szeretnénk sütni a pulykasaslikot, a rusztikus darabokra vágott paprikákkal, hagymával és szalonnával nyársra húzzuk, aztán serpenyőben, sütőben, vagy grillen elkészítjük.
Nézd meg videón is, hogyan készül a currys pulykasaslik:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.