Elkészítés: A dagadót a szokásos módon felszúrjuk, kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük, majd félretesszük. Borsónkat enyhén sós vízben puhára főzzük, hűlni hagyjuk, majd leszűrjük. Egy kedves kis serpenyőben a kockákra vágott májat az olvasztott vajon megpirítjuk. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Fogunk egy méretes keverőtálat, beleöntjük a borsót, a májat, hozzáadjuk a kicsavart zsemlét, ráütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk. Veszünk egy nagy levegőt, jól összedolgozzuk, és a dagadóba töltjük, nyílását hústűvel összetűzzük.
Kiolajozzuk legszebb tűzálló tálunkat, belefektetjük a töltött húst, lekenjük olajjal, fóliával betakarjuk. 180 fokos sütőben mintegy másfél óra alatt készre pároljuk, elfőtt levét szorgosan pótoljuk. Ha megpuhult, a fóliát levesszük róla, és szép színesre pirítjuk a tetejét. Egy kicsit pihentetjük, majd lecsepegtetjük, ujjnyi vastagon fölszeleteljük.
Amíg pihen a pecsenye, mi tovább serényked ünk, főzünk egy kis pecsenyelevet. A tepsiben maradt zsiradékot kis piros lábaskánkba kanalazzuk, majd a paradicsompürével és a liszttel egy percig pirítjuk. Másfél deci vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, két percig forraljuk, majd átszűrjük. Akkor jó, ha híg mártás sűrűségű.
Tálaláskor a hús köré öntjük, petrezselymes burgonyával körítjük. Kínáljunk mellé egy szép kékoportót.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.