Elkészítés: A lisztet a sütőporral jól öszzekeverjük.
A főzőcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
A tojásfehérjét keményre felverjük.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olajat, a folyékony csokoládét, a tejet és a liszt felét lassan hozzáadjuk a masszához. A maradék lisztet és a felvert tojásfehérjét felváltva hozzáadagoljuk, és egy főzőkanál segítségével csomómentesre keverjük (addig, hogy ne látszódjon több tojásfehérje).
Kikent tortaformába öntjük (a massza elég híg-folyékony!). Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 1 óra 10 percet sütjük. Fél óra sütés után a sütési hőmérsékletet 150 fokra redukáljuk.
Miután a torta kihűlt (érdemes rácsra tenni), kettévágjuk, és baracklekvárral megkenjük.
A glazúrhoz az étcsokoládét és a vajat vizgőz felett felolvasztjuk, és a tortára öntjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.