Elkészítés: A lisztet a sütőporral jól öszzekeverjük.
A főzőcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
A tojásfehérjét keményre felverjük.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olajat, a folyékony csokoládét, a tejet és a liszt felét lassan hozzáadjuk a masszához. A maradék lisztet és a felvert tojásfehérjét felváltva hozzáadagoljuk, és egy főzőkanál segítségével csomómentesre keverjük (addig, hogy ne látszódjon több tojásfehérje).
Kikent tortaformába öntjük (a massza elég híg-folyékony!). Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 1 óra 10 percet sütjük. Fél óra sütés után a sütési hőmérsékletet 150 fokra redukáljuk.
Miután a torta kihűlt (érdemes rácsra tenni), kettévágjuk, és baracklekvárral megkenjük.
A glazúrhoz az étcsokoládét és a vajat vizgőz felett felolvasztjuk, és a tortára öntjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.