A tojások sárgáját a nyírfacukorral habosra keverjük. A túrót tálba rakjuk, kicsit összetörjük, de nem kell pépesre, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbonát belekeverjük a joghurtba, majd hozzá adjuk a masszához.
Citrom héjjal és vaníliával ízesítjük. Ízlés szerint hozzá adhatjuk a vanília rúdból kikapart magok egy részét is.
A túrós masszába belekeverjük a cukorral kikavart tojássárgát, sóval ízesítjük. Robotgéppel felverjük a tojásfehérjét, majd lazán belekeverjük a masszába.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, kivajazzuk és liszttel meghintjük, majd beleöntjük a masszát. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Körül-belül 15 perc sütés után érdemes alufóliával letakarni a tészta tetejét.
Gyümölccsel vagy gyümölcsöntettel kínáljuk: fél dl vízbe néhány csepp citromlevet keverünk, hozzáadunk egy teáskanál nyírfacukrot, egy csapott teáskanál zseléfixet. Elkeverjük, felforraljuk. Hozzá adunk egy pohár (2 dl) mirelit gyümölcsöt : áfonyát, ribizlit és epret.
Megjegyzés
Desszertajánló húsvétra cukorbetegeknek. Nagyon finom próbáljátok ki, pillanatok alatt elfogy:-)!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.