Elkészítés: Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, és citromlével meglocsoljuk.
A darált diót elvegyítjük a liszttel és a sütőporral. A cukrot, a vajat, a csipet sót, a fahéjat, a citromhéjat, a tojásokat és a tejet egy keverőtálban kézi mixerrel először lassan, majd 2 percig magasabb fokozaton jól összekeverjük.
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt (vagy jól kivajazott és kilisztezett) 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük és elsimítjuk. Az almaszeleteket ráhelyezzük a masszára.
Forró sütőben 175 fokon (hőlégkeverés esetén 160 fokon) a legalsó sínen kb. 50-55 percig sütjük. Ha kihűlt, tehetünk rá egy kevés fehér zselatint. Friss tejszínhabbal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.