Elkészítés: A pulykamellet úgy vágjuk fel, hogy tenyérnyi félcentis szeleteket kapjunk. A leeső darabokat (kb. 25-30 dkg) ledaráljuk, majd a tojással, a dióval, sóval, őrölt borssal, a szerecsendióval összegyúrjuk.
A kissé kivert hússzeleteket egymás mellé tesszük egy alufóliára, erre halmozzuk a tölteléket, feltekerjük, és az alufólia tekercs végeit lezárjuk.
Sóval, ételízesítővel vizet forralunk, beletesszük a húsgöngyöleget, és fedő alatt, kis lángon kb. 40-45 percig főzzük, majd lecsepegtetjük.
A vajból, a liszttel meg a tejjel besamelt készítünk. Sóval, citromlével ízesítve 4-5 percig kevergetve forraljuk, és tálaláskor az alufóliából kibontott, ujjnyi vastag szeletekre vágott töltött pulykamellekre öntjük.
A körete zöldséges rizs: amelyhez az olajon megfuttatjuk a megmosott rizst, hozzáadjuk a laskára vágott sárgarépát, zöldpaprikát meg a zöldborsót. Felöntjük annyi vizzel, hogy ellepje. Letakarva takarékon, majd anélkül, hogy a fedőt levennénk, a tüzet elzárjuk alatta, 20 percig állni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.