Nagyméretű serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, felöntjük a balzsamecettel, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Beletesszük a cikkekre vágott lila hagymát, ismét felforraljuk, majd közepes lángon 6-7 percig főzzük.
A céklát megfőzzük kb. 30 perc alatt, majd meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a lila hagymához adjuk, 4 ág kakukkfűvel együtt, és további 1-2 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, végül kiszedjük a serpenyőből, és hűlni hagyjuk.
A tálra halmozzuk a salátát, megszórjuk a durvára vágott dióval, a megmaradt kakukkfű lecsipkedett leveleivel, valamint a teáskanállal kis darabokra osztott sajttal.
Megjegyzés
Aki nem kedveli a kecskesajtot, fetával is elkészítheti az ételt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.