Elkészítés: Ha friss paradicsomból készítjük, akkor dobjuk őket forró vízbe fél percre, aztán könnyen lejön a héjuk. Negyedeljük, a magokat vágjuk ki, s daraboljuk még apróbbra. Ha konzervből készül, akkor csak össze kell darabolni a paradicsomokat, és lével együtt főzhetjük.
Egy széles, nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat az olívaolajjal, s mikor már kissé megbarnul a vaj, tegyük bele a vékonyra szelt fokhagymát, a fahéjat és teafüvet, és kevergessük 1 percig. Arra vigyázzunk, hogy ne égjen meg a fokhagyma, közepes lángon főzzük. Adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk, cukrozzuk, frissen őrölt borssal ízesítsük. Kóstoljuk menet közben. Nagy lángon kell rotyogtatni, időnként megkeverve. Addig főzzük, míg jól besűrűsödik, ez kb. 30 perc.
Hagyjuk kihűlni, hűtőszekrényben 1 hétig is eláll. Húsokhoz, grill ételekhez, de sajtokhoz is jól illik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.