- A sárgabarackot kimagozzuk, a vöröshagymát apróra felvágjuk, ha friss gyömbért használunk, akkor azt lereszeljük.
- Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd mehet hozzá az apróra vágott vöröshagyma. Megszórjuk egy csipet sóval, és elkezdjük párolni. Amikor már kezd üveges lenni, rászórjuk a barnacukrot, és addig pároljuk, míg a cukor kicsit karamellizálódik, és a hagyma üveges lesz.
- Ezután mehet mellé a kimagozott sárgabarack, majd ízlés szerint fűszerezzük. Felforraljuk, majd kisebrre vesszük a lángot. Kevergetés mellet 20-25 percig főzzük, amíg kellően sűrű nem lesz.
- A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Ezután mindegyiket alaposan megforgatjuk a kihűlt a sárgabarack csatniba.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymás mellé helyezzük a bepácolt csirkeszárnyakat . Kb. egy órát állnak, hogy az ízek jól átjárják.
- A húsok alá bort öntünk, majd a tepsit fóliával lefedjük. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 35 percig puhára pároljuk, majd eltávolítjuk a fóliát és magasabb hőfokon, pirosra sütjük.
Csípős csirkeszárnyak >>>