Elkészítés: 1. A cukkinit megmossuk, és a zöldséghámozóval hosszanti irányban, folyamatosan forgatva a zöldséget, vékony csíkokra vágjuk a magos részig.
2. A mangót meghámozzuk, és zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk. A cukkinihez és a mangóhoz adjuk a babcsírát, a petrezselymet és a vékony karikákra vágott zöldhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, rizsecettel, szezám- és mogyoróolajjal, mézzel, és apróra vágott friss chilivel (a friss chili magjait először kaparjuk ki, és úgy vágjuk a paprikát apróra).
3. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben - 3 evőkanál étolajon - egészben elősütjük.
4. A toast kenyeret a fokhagymával, a szezámmaggal és egy csipet sóval összedaráljuk, majd a szobahőmérsékletű vajjal összedolgozzuk. A kenyérmasszát az elősütött csirkemellekre osztjuk, elsimítjuk rajtuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
5. A sült húst szeleteljük, és a saláta mellé tálaljuk. Illatos könnyű fehérbort kínálhatunk mellé.
Tipp: növelhetjük a szezám ízt, ha pörkölt szezámmag olajat adunk a masszához.
Elkészítés: 25 perc
Fogyasztható: azonnal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.