Elkészítés: A sütőtököt felszeleteljük, a magvait kivágjuk, 200 fokos sütőben puhára sütjük. Kikanalazzuk a héjából a tökhúst, a kaporral, a vajjal és annyi forró tejjel pürésítjük, amennyivel krumplipüré állaga lesz.
A húst négyzetesen beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjuk át a zsírréteget. A bőr nélküli oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, bőrrel lefelé belefektetjük. Addig sütjük nagy lángon, míg a bőr ropogós barnára sül. Ekkor megfordítjuk, takarékra vesszük a lángot, kiöntjük a zsírt. Beletesszük a vajat, mikor elolvadt, beleöntjük az eperbort. Mikor felforr, lefedjük, 8-10 perc alatt készre sütjük a húsokat (aki rózsaszínre szeretné a belsejét, annak elég kb. 4 perc). Kivesszük, kis időre félretesszük, melegen tartjuk.
A maradék szaftot nagy lángon kissé besűrítjük, beleöntjük az apró kockákra vágott epret és chilit, picit megsózzuk. Rácsorgatjuk a mézet, még mindig nagy lángon kevergetve pár perc alatt besűrítjük a ragut, de ne főzzük szét nagyon az eperkockákat.
Tálaláskor pár kanál sütőtökpürét tányérra teszünk, mellészedünk az eperraguból, ráültetjük a felszeletelt kacsamellet.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.