Elkészítés: Előző nap érdemes elkészíteni a házi krémsajtot, ha nem mascarponéval dolgozunk: ehhez egy magas tál fölé helyezünk egy műanyag szűrőt kibélelve 2 réteg gézzel. Ebbe öntjük a nagy pohár tejfölt, lefedjük egy kistányérral, és hagyjuk hűvös helyen lecsurogni a savót belőle. Kb. 3-4 óra, de hagyhatjuk tovább is, betéve a hűtőbe.
Ha kész, a szűrőből egy tányérra borítjuk, és további felhasználásig egy jól záró fedeles dobozban a hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a zabkekszet. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporral és a zabpehellyel elkevert liszthez adjuk. Tejjel lazítjuk, és puha tésztává gyúrjuk. Lisztezett felülten kinyújtjuk fél cm vastagra, és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük őket. Légmentesen záródó dobozban tároljuk a felhasználásig, miután már kihűltek.
A kekszből kb. 22 dkg-ot zacskóba tesszük, konyharuha közé helyezzük a zacskót, és klopfolóval apró darabokra zúzzuk. Az így kapott morzsalékot a 10 dkg olvasztott vajjal elkeverjük, és a tortakarimába nyomkodjuk kb. fél cm vastagságban, és hagyjuk, hogy összeálljon. Ha összeállt, eltávolítjuk a formát.
A pudinghoz a tojássárgákat a liszttel és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet, a tejszínt, a cukrot, a vanília kikapart magjait és a vaníliarudat is. Állandóan kevergetve nagy lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Eltávolítjuk belőle a vaníliarudat, majd hagyjuk kihűlni. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
Az epret és málnát összeturmixoljuk a citromlével, kis lábasba teszünk belőle 3-4 evőkanálnyit, és elkeverjük benne a zselatint, összemelegítjük. A tejszínt habbá verjük.
Habosra keverjük a natúr házi krémsajtot, a tejfölt és a joghurtot a porcukorral, meg a maradék gyümölcspürével. Beleforgatjuk a tejszínhabot is.
A krémhez öntjük a zselatinnal elkevert kis adag pürét, alaposan összekeverjük, majd a leválasztó sprayvel befújt formába töltjük. Tömörítjük. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, ezalatt megszilárdul.
Ezután az aljára illesztjük a zabkekszes alapot, majd ráfordítjuk a tortát. Eltávolítjuk a szilikont és a tortakarimát is. A mélyedésekbe töltjük a házi vaníliapudingot, és hűtőbe tesszük.
Félbevágott eperszemekkel díszítünk minden szeletet, melléjük kis citromfűleveleket szúrunk, és pirított pisztácia őrleménnyel megszórjuk. Az oldalára is pisztáciát szórunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.