Előkészítés: A kiviket meghámozzuk. Az eperszemeket megmossuk, lecsepegtetjük, csumájukat kitörjük, 6-8 közepes, szép epret félreteszünk a díszítéshez, a többit a kivivel együtt kisebb darabkákra-kockákra aprózzuk. A pisztáciát/diót durvára-darabosra vágjuk.
Elkészítés: A krémhez a pudingport és 1 evőkanál porcukrot simára keverünk 2 evőkanál hideg tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és folyamatosan keverve, mérsékelt tűzön sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. Kemény habbá verünk 4 dl tejszínt a maradék 2 evőkanál porcukorral, 1-1 tasak vaníliás cukorral és habfixálóval. Lazán a pudinghoz keverjük, és elosztjuk 3 részre. A tortát 3 azonos vastagságú lapra vágjuk, az alsó lapot tálra fektetjük, megkenjük a krém 1/3-ával, és megszórjuk a felaprózott gyümölcsök felével. Pontosan ráillesztjük a második lapot, azt is megkenjük 1/3 rész krémmel, majd megszórjuk a maradék gyümölccsel, és befedjük a harmadik lappal. A torta tetejét és oldalát bekenjük-simítjuk a maradék krémmel, oldalát pedig beszórjuk a pisztáciával, és legalább 3 órára behűtjük. Tálaláskor a félretett eperszemeket felszeleteljük. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük a maradék 1-1 tasak vaníliás cukorral és habfixálóval, majd csillagbetétes habzsákba szedjük, és formás rózsákat nyomunk belőle a torta tetejére. Az eperszeletekkel (esetleg néhány citromfű- vagy mentalevélkével) díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.