Elkészítés: A tésztához a földiepret leturmixoljuk. A lisztet a cukorral, a sóval, az étolajjal és kevés vízzel csomómentesen eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a leturmixolt epret. Ezután annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen.
Legalább félórás pihentetés után kisütjük a palacsintákat (körülbelül 12 darabot ad ki a tészta). Ha jó minőségű a palacsintasütőnk, akkor csak az első előtt kell kikenni olajjal.
A töltelékhez a darált diót, a porcukrot és az áttört epret elkeverjük, és megtöltjük vele a palacsintákat.
Tálaláskor tejszínhabbal, mentalevéllel és félbevágott eperrel díszítjük.
Tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják, természetesen akkor növényi alapú tejszínhabot használjunk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.