Egy kerek tortaformát kibélelünk frissen tartó fóliával - úgy, hogy a fólia szélei bőven túllógjanak a formán. A tortaforma szélére félbevágott babapiskótákat állítunk, ez adja majd a torta szélét.
Az epret megtisztítjuk, megmossuk, negyedekbe vágjuk.
A tejbe öntjük a zselatint, és kevergetés közben felmelegítjük.
A túrót összekeverjük a kefirrel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, végül az eperrel, és botturmix segítségével krémesre keverjük az egészet.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatint, majd a felvert habot is óvatosan a túróhoz adjuk. A krémet a formába simítjuk, vigyázva, hogy a forma szélére állított babapiskóták a helyükön maradjanak, majd ráhajtjuk a fóliát, és egy napra a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a túródesszertet egy tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, és tejszínhabbal, eperrel, citromfű levelekkel díszítjük.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte, további fotót Aannddii küldött a recepthez. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.