Elkészítés: A marhalapockát vékony, kb. 6 cm hosszú csíkokra vágjuk, jól megmossuk.
A ceruzavastagságú csíkokra összevágott szalonnát a zsírban átpirítjuk, majd a zsírt leszűrjük róla, és a szalonnát félretesszük. Megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát, ezután felöntjük a borral, beletesszük a paradicsomot, és állandó keveréssel néhány percig főzzük.
Ezután beletesszük a húst, borssal, majoránnával meghintjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a hús zsírjára lesült, kevés vizet öntünk hozzá.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a megsütött szalonnát, ezzel még egyszer jól átpároljuk, és rövid, sűrű lével tálaljuk.
Köretnek hagymás tört burgonyát, esetleg puliszkát (kukoricakását) adunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.