Elkészítés: Szép kis deszkánkon a szalonnát felkockázzuk, majd a zsemlét is, ez utóbbit krutonméretűre daraboljuk. Megkeressük kedvenc teflonunkat, benne a szalonnát a zsemlével együtt világosra pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, a füstölt húst apróra vágjuk, a tejet 1 csapott kiskanál sóval és a tojásokkal elhabarjuk.
Fogunk egy keverőtálat, beleöntjük a kihűlt szalonnás zsemlét, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a füstölt húst és a lisztet. Jól összedolgozzuk. Ezek után a finomra vágott vöröshagymát és a petrezselymet olvasztott vajon kicsit megpároljuk, majd beledolgozzuk a gombócmasszába. Letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
Vizes kézzel gyermekökölnyi gombócokat formálunk belőle, és egy jó fazéknyi, lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük.
Jól lecsöpögtetve tegyük a tányérokba, és merítsük rá a forró erőlevest.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.