A tejet meglangyosítjuk (ne legyen forró) és hozzákeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk minimum 10 percig kelni.
A liszthez hozzáadjuk a puha vajat (ne legyen folyékony, de kemény sem), majd a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, 20 dkg reszelt sajtot, és a sót. Ezután lágy tésztát gyúrunk belőle. Ha esetleg nagyon laza lesz, akkor egy pici liszt még mehet a tésztába, de vigyázzunk, hogy a tészta lágy maradjon. A tésztát letakarva fél órát pihentetjük.
Pihentetés után kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra és pogácsákat szaggatunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, megkenjük a tetejüket tojássárgájával, és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük közepes fokon. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.