A túrós-sonkás pogácsához az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, közben a kockára vágott sonkát/tarját és füstölt szalonnát lepirítjuk.
Ezután elkezdjük a tészta készítését. A lisztet, a margarint, a túrót és a sót beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a szalonna/sonka pörcöt a zsírjával együtt, majd jól összegyúrjuk. (A tejföl ki is maradhat, ha a tészta közepes keménységű.) Amennyiben a tehéntúró vizesebb lenne, nyugodtan adjunk még hozzá lisztet.
A tésztát 1,5 óráig kelesztjük. Kelesztés után lisztezett deszkán kiszaggatjuk. A pogácsa tetejét megkenjük a tojássárgájával, és meghintjük a reszelt sajttal. 200 fokon kb. 20 perc alatt világossárgára sütjük.
Ízlés szerint még megszórhatjuk durva szemcséjű sóval is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.