A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverjük a tojás sárgáját. A liszttel elkeverjük a sót, és belemorzsoljuk a margarint.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejfölt és a túrót is. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük.
A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával. Szorosan feltekerjük, mintha bejglit készítenénk. Fél órát hűtőben pihentetjük.
A tésztatekercsből egyetlen, kb. 3 cm vastagságú téglalapot nyújtunk. Megkenjük egy tojás sárgájával, és rászórjuk a maradék sajtot.
Késsel kb. 4x4 centis kockákat vágunk, sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 200 fokon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Megjegyzés
Mennyei finom, krémes pogácsa. Hajtogatás nélkül is nagyon szép réteges lett. Gyakori vendég lesz nálunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.