Morzsoljuk tálba az élesztőt, majd adjunk hozzá 1 dl langyos tejet, 1 ek porcukrot, és futtassuk fel a keveréket. Szitáljuk át a lisztet a kardamommal, és mikrohullámú sütőben melegítsük meg kissé. Nyomjunk a közepébe mélyedést, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá a megmaradt porcukrot, a tojást, a puha vajat, valamint a megmaradt tejet. Dagasszuk 20 percig. Letakarva kelesszük a duplájára.
A töltelékhez keverjük össze a vajat, a porcukrot, a fahéjat és a kekszmorzsát. A tejszínt verjük habbá. A tésztát nyújtsuk 30 x 60 cm-es téglalappá, vonjuk be a tejszínhabbal, majd szórjuk meg a fahéjas keverékkel. Tekerjük fel a szélesebbik oldalától, majd osszuk 12 egyenlő részre. A közepét lapítsuk el kissé.
Kenjük meg mindet 1 db tojás és 1 db tojássárgája keverékével, és ismételten kelesszük meg. Végül süssük 180 fokra előmelegített sütőben 25–30 percig. A mázhoz forraljuk fel a lekvárt a cukorral közepes lángon, és még forrón kenjük át vele a kisült tekercseket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.