A káposztát nyomkodjuk ki és vágjuk apróra. Aprítsuk fel a hagymát. 1 ek-nyit tegyünk félre, a többit pirítsuk üvegesre az olajon. Adjuk hozzá a káposztát, fűszerezzük a babérlevéllel és a borssal. Engedjük fel az alaplével és a borral, majd főzzük 40 percig.
Hámozzuk meg a körtét, és a magháza eltávolítása után vágjuk nagy kockákra. Adjuk a leveshez, és forraljuk további 3 percig. Kevés vízben keverjük csomómentesre a keményítőt. Ezt is adjuk a leveshez a sáfrányos szeklicével és a tárkonnyal együtt.
Hámozzuk meg a gyömbért és az almát. A gyömbért reszeljük le, az almát kockázzuk fel. A hurkát a bőr lehúzása után törjük össze. Pirítsuk meg a kenyérszeleteket. A hagymát futtassuk meg a vajon, adjuk hozzá a gyömbért és az almát, pirítsuk együtt 1 percig, majd keverjük hozzá a hurkát, és pirítsuk további 5 percig. Ha elkészült, kenjük meg vele a kenyérszeleteket, és kínáljuk a leves mellé.
Fotó: Tucsek Tünde
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.