A csokoládét felapríjuk, és kis lábasba téve forró vízgőz felett megolvasztjuk, majd hagyjuk kissé hűlni. A lisztet és a kakaót egy tálba szitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral és a megolvasztott csokival.
A tojások sárgáját egyenként a csokis masszához adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. A fehérjehabot és a lisztes keveréket felváltva adjuk a csokis masszához. A megmosott körtéket meghámozzuk, levágjuk le az aljukat, a magházukat kifúrjuk.
A felfújtmasszát kivajazott és kilisztezett tűzálló tálkákba kanalazzuk, majd belenyomunk mindbe 1-1 db körtét. 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.