A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat fehéredésig keverjük a cukor felével. A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral és a keményítő felével. A maradék keményítőt összeforgatjuk a liszttel, a kakaóporral, a sóval, a sütőporral és a fahéjjal.
Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk a háromféle keveréket. A masszát egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es, kapcsos formába simítjuk és 190 fokra előmelegített sütő középső részében 35-40 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez a meggyet megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk, közben a levét felfogjuk. A felfogott meggyléhez keverjük a keményítőt, lábasba tesszük, és felforraljuk. Átöntjük egy tálba, beleforgatjuk a kimagozott meggyet, és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótát kivesszük a formából. Vízszintesen három lapra vágjuk .
A zselatint kevés hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a cukorral lágy habbá verjük. 1,5 dl meggylét felforalunk, lehúzzuk a tűzről, és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat. Egy kevés tejszínhabot keverünk hozzá, majd a keveréket a maradék tejszínhabba forgatjuk.
Az alsó tésztalapot a kapcsos tortaformába tesszük, megkenjük a lekvár felével. Elosszuk rajta a meggy felét és a tejszínhab harmadát, ráillesztjük a középső tésztalapot, majd a maradék lekvár, meggy és a tejszínhab újabb harmada következik, végül lefedjük az utolsó tésztalappal. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A tálaláshoz egy kevés tejszínhabot kanalazunk a habzsákba, és félretesszük. A tortát a megmaradt habbal bevonjuk. A csoki negyedéből hosszú forgácsokat készítünk, a többit durvára reszeljük. Nyomkodjuk a csoki reszeléket a torta oldalára, a forgácsokat elrendezzük a tortatető közepén. A habzsákból tejszínhabrózsákat nyomunk körbe a tortára, majd mindbe egy-egy szem száras meggyet illesztünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.