A piskótához kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral. Beleszitáljuk a liszttel elkevert szódabikarbónát, finoman összekeverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne törjük össze a habot!
Beleforgatjuk az összeaprított oreo kekszet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe 180 fokon 15 percig sütjük.
A csokis piskótával ugyanígy járunk el, csak a liszthez keverjük a kakaóport is. Majd amikor ezt is összeforgattuk a fehérjével, hozzáadjuk a szintén feldarabolt oreo kekszet. Ugyanazon a módon sütjük mint a fehér piskótát.
Elkészítjük a csokis krémet: felmelegítjük a tejszínt. (Fontos, hogy ne forrjon, csak elég forró legyen ahhoz, hogy a csoki elolvadjon benne.) Majd beletesszük a kockákra tördelt étcsokit és addig keverjük amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, habverővel addig keverjük amíg sűrű krémet nem kapunk. A túrós krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá, hozzákeverjük a porcukrot, majd a túrót és végül az oreo kekszet amit előtte összezúztunk. Ezt is hagyjuk pihenni hűtőszekrényben amíg a piskóták kihűlnek.
A torta oldalára fog kerülni egy vékony réteg krém amire a zúzott oreot rátudjuk tapasztani. Ehhez a tejszínt szintén felmelegítjük, majd a csokit belekeverjük amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, ezt is addig keverjük a habverővel amíg sűrű krém nem lesz belőle. A piskótákat hagyjuk kihűlni. Mindkét piskótát vágjuk ketté: alulra kerül a fehér piskóta, amit kenjünk meg csokis krémmel.
Erre kerül a csokis piskóta, erre a túrókrém kerül (egy kanálnyi krémet hagyjuk a torta közepére, amire rátapad az oreo keksz), aztán megint csokis piskóta következik és a csokis krém, végül az utolsó fehér piskóta.
A torta közepére rákenjük a maradék túrós krémet úgy, hogy a szélén hagyjunk kb. 3 centi üres részt amire az étcsokit folyatjuk majd. A tortát bekenjük körbe a díszítő krémmel, amit az oldalára készítettünk.
A zúzott oreo kekszet tapasztunk az oldalára úgy, hogy csak a torta magasságának a felét takarja be. A csokit felolvasztjuk gőz fölött, kinyomó zacskóba töltjük és kis lyukat vágunk rá, hogy finoman kicsurogjon a csoki. Körbeöntjük vele a torta szélét, onnan kezdve ahol kihagytuk azt a 3 centis részt és lefolyatjuk a torta oldalára.
Megjegyzés
Azért lett "falncos" a neve,mert kissé költséges torta,de az íze kárpótol mindenért. Születésnapra tökéletes! És saját recept! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.