A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze.
A kész masszát sütőpapírral bélelt torta formába (28 cm) öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, három lapra vágjuk.
A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. A hab 1/3 részét különtesszük. 7-8 db oreo kekszet apróra vágunk, majd a 2/3 rész habhoz hozzáadjuk és óvatos mozdulatokkal, óvatosan összedolgozzuk.
Az első lapot tányérra helyezzük, majd az oreós krém felét rákenjük. Erre rátesszük a második lapot, majd a maradék krémet és végül a fedő lapot.
A tortát a különvett, keksz nélküli tejszínhab egy részével körbekenjük.
Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét és a torta tetejére csurgatjuk. A maradék tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét. A megmaradt oreo kekszet félbe törjük és ezekkel tovább díszítjük a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.