Az oreo torta elkészítéséhez első lépésként összeállítjuk a tortalapot. Ehhez a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában, 170 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a keményre vert tejszínhabot. A zselatint 1 dl vízben kevergetve felforraljuk, majd a joghurtos krémhez adjuk, végül az egészhez hozzákeverjük az összetört kekszet is. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük.
Az oreo torta díszítéséhez 6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük, majd a torta tetejére szórjuk.
A tortaforma szélét levesszük, a tortát tálcára helyezzük. A díszítéshez használt habtejszínt is felverjük, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket 1-1 fél oreo keksszel díszítjük. Az oldalára kinyomjuk a maradék tejszínt.
Megjegyzés
A család kedvence lett. Jó ideje szemezgettem vele, mire megalkottam a saját tortámat.
A receptet és a fotó Zsuzsamama56 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.