A lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral és egy csipet sóval, majd átszitáljuk.
A porcukorhoz hozzáadjuk az egész tojásokat és a vaníliaaromát, majd robotgéppel simára keverjük. Ezután állandó keverés mellett először kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, majd hozzácsorgatjuk az olajat és a feketekávét. Ezután szintén állandó keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztes keveréket, majd simára keverjük.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 40-45 percig sütjük, tűpróbáig.(Légkeverésnél 160 fokon, alsó-felsőn 180 fokon 40 percig sütjük, és 30 perc után alufóliával letakarva sütjük tovább, nehogy túlpiruljon a teteje.)
A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd egy liszttel megszórt sütőpapírra fordítjuk úgy, hogy a teteje legyen alul. Hagyjuk teljesen kihűlni. (Sütés közben a tészta közepe kissé megemelkedik, és azért kell átfordítani, hogy szép egyenletes legyen kihűlés után.)
Az oreó kekszet apró darabokra tördeljük, majd kétfelé osztjuk, és félretesszük. A mascarponét simára keverjük 5 dkg porcukorral, majd félretesszük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a hűtőbe tesszük felhasználásig.
A tojássárgákat simára keverjük 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, az étkezési keményítővel és 1 dl tejjel. A maradék tejet megmelegítjük, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a tojássárgás keveréket. Ezután kevergetve, pár perc alatt sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és kevergetve teljesen kihűtjük. (Ha kevergetve hűtjük ki, akkor szép sima krémet fogunk kapni.)
Amikor a főzött krém kihűlt, hozzáadjuk a kikevert mascarponéhoz, és szintén simára keverjük.
1 dl vizet forráspontig hevítünk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik és kihűl. Ezután a kihűlt zselatint a főzött krémhez öntjük, és simára keverjük. Végül kivesszük a hűtőből az előzőleg kemény habbá vert tejszínt, és apránként, fakanállal a krémhez keverjük. (Egy kevés habot tegyünk félre a díszítéshez.)
A teljesen kihűlt tésztát két egyforma részre vágjuk, majd az egyik lapot visszahelyezzük az előzőleg sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután egyenletesen rákenjük a krém 1/3-át, majd megszórjuk az apró darabokra tördelt keksz felével. Egyenletesen rákenjük a maradék krém felét, és megszórjuk a maradék keksszel. Végül egyenletesen rákenjük a megmaradt krémet, ráhelyezzük a másik tésztalapot, és tenyérrel kicsit lenyomkodjuk.
A vajat felhevítjük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad és kihűl. Ezután egyenletesen bevonjuk vele a torta tetejét, majd pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém és a csokoládé teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt a tortát kivesszük a hűtőből, tálcára helyezzük, ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal és keksszel. Szeletekre vágva kínáljuk.
Megjegyzés
Az Oreo keksz már magában is nagyon finom, ezt pedig csakis fokozni tudjuk, ha egy krémes tortába belecsempésszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.