Először elkészítjük a tortalapot: a cukorral habosra keverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaót és az olajat. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ezután elkészítjük a krémet: a mascarponét alaposan kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a joghurtokat is. Az egész habtejszínt kemény habbá verjük. Kb. 2 deciliternyit félreteszünk a díszítéshez. A maradék 2 dl habtejszínt a mascarponés krémhez adjuk. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben, felforraljuk 1 dl tejszínnel. Kevergetve kézmelegre hűtjük ki és a krémhez keverjük. Végül belekeverjük az összetört Oreo kekszünket is. Nem kell túl morzsalékosra tördelni, nem baj, ha maradnak benne kicsit nagyobb, ropogós darabok is.
A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. Amikor elkészült a krém, a tortalapra kenjük, és jól lehűtjük.
Kb. 5 darab kekszről lekaparjuk a krémet, és apróra tördeljük. (Most fontos, hogy szép, apró és morzsalékos legyen!) Egyenletesen a torta tetejére szórjuk. Ezután a tortaforma szélét levesszük, és tálaló tálra vagy tálcára rakjuk.
A díszítéshez félretett habtejszínt elővesszük a hűtőből. Nagyjából kijelöljük a habrózsák helyét a torta tetején (kb. 14 darabot). Egy kiskanállal picit ott elkaparjuk a kekszmorzsát, hogy a tejszín tapadjon a torta felszínén. Ezután csillagcsővel ellátott habrózsából 14 darab tejszínrózsát nyomunk a tortára, és mindegyik habrózsát 1-1 fél Oreo keksszel díszítjük. Néhány órát hűtőben pihentetjük, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.