- A darabokra tépett kenyeret egy tálban megöntözzük 1/2-1 bögre hideg vízzel, majd állni hagyjuk 5-10 percig.
- A megtisztított fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, és összeturmixoljuk a hámozott mandulával, majd a finoman kinyomkodott áztatott kenyérrel. Apránként beledolgozzuk az olajat, és folyamatosan tovább keverjük, amíg krémszerű masszát kapunk. Végül hozzáadjuk az ecetet, és 1-1,5 pohár hideg vízzel lazítva simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva a hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
- Közben a szeletelt mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A jéghideg levest megszórjuk a pirított mandulával és szőlőszemekkel díszítjük.
Ezt a többféle változatban elterjedt hideg spanyol levest sós feltéttel (sonkával, sajttal, zöldfűszerrel) is kínálhatod.