Az aprított fokhagymát, a római köményt, a koriandert, a csilit, a fűszerpaprikát, a citromhéjat és a sót aprítógépbe, összemixeljük tesszük, majd hozzáadjuk az olívaolaj 2/3 részét.
A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, mindegyiket keresztmintásan bevágjuk, ügyelve arra, hogy a bőrét ne sértsük meg. Egyenletesen rákanalazzuk a fűszerkeveréket, és egy sütőlapra helyezzük. Kb. 40 percre 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, amíg a padlizsán teljesen megpuhul.
A bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben pár perc alatt megpároljuk. A mazsolát kb. 10 percre langyos vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. Hozzákeverjük a bulgurhoz (ami eddigre már megszívta magát a vízzel), összekeverjük a maradék olívaolajjal, majd hozzáadjuk az aprított friss zöldfűszereket, az olívabogyót, a mandulát, az újhagymát, és a citrom kifacsart levét. Ízlés szerint megsózzuk.
A megsült padlizsánokat melegen tálaljuk, a tetejükre halmozzuk a zöldfűszeres bulgurt, végül joghurtot kanalazunk rá. Díszítésként megszórjuk egy kevés friss korianderrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.