Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
Epres blondie
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Babgulyás
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
Mirinda-szelet
Dubarry-csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Vadas marha
Zsemlegombóc
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Fokhagymás-sajtos tekercs recept
recept
Bonyolult

Fokhagymás-sajtos tekercs

120 perc
0 adag
Olcsó
2015. 10. 19.

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztbe belekeverjük a sót, fokhagymakrémet, őrölt borsot, a felfuttatott élesztőt, a többi langyos tejet is lassan hozzáadagoljuk, majd végül az olajat is.

Kelesztjük, majd ha megkelt, 4 részre szedjük. A töltelékhez felolvasztjuk a vajat, és a tojássárgákkal kikeverjük.

Az egyik kis cipót jó vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a tojásos vajas keverék negyed részével, megszórjuk a sajt negyed részével, és feltekerjük. Ezt mind a 4 cipóval megismételjük.

Szorosan feltekerjük, a tojássárgáját a tejföllel elkeverjük, ezzel megkenjük a süteményeket, megszórjuk sajttal, nagy szemű sóval, illetve amivel szeretnénk. 20 percet pihentetjük.

170-180 C fokon megsütjük.

Jó étvágyat hozzá! :)

Megjegyzés
A receptet és a fotót defini küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

Tegnap, 17:30

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.01.24.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

Tegnap, 17:30

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.