A zsemlét kockára vágjuk és szárazon megpirítjuk. Utána 30 percre hideg, sós tejbe áztatjuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a vajjal, belekeverjük a zsemlekockákat, majd óvatosan belevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a masszát kivajazott, morzsával behintett őzgerincformába simítjuk. Vízzel félihg teli tepsibe helyezzük és közepesen forró sütőben kb. 45 percig gőzöljük. Akkor jó, ha a beleszúrt kötőtűre már nem ragad a tészta. Tálra borítjuk, meglocsoljuk a tejföllel és megszórjuk a reszelt füstölt sajttal.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.