A megmosott szilvát kimagozzuk és negyedeljük, vagy a szemek méretétől függően kisebb darabokra vágjuk. Egy nagy edényben összeforgatjuk a cukorral, a kardámommal és a fahéjjal, majd felforraljuk. Közepes tűzön főzzük 90 percig, és időnként átkeverjük.
Közben a csokoládét apró darabokra vágjuk, és a főzés vége felé, a kívánt sűrűség elérésekor a dzsembe szórjuk.
A fahéjat kihalásszuk. A forró dzsemet a sterilizált 3,5 dl-es csatos vagy csavaros üvegekbe töltjük a peremig, és azonnal lezárjuk. Az üvegeket fejre állítjuk 5 percre, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.