Elkészítés: A töltelékhez egy serpenyőben olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, közben megsózzuk. Ha puha, hozzáadjuk a fokhagymát, és 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a zsályát, puhára főzzük (kb. 5-7 perc). Hozzáadjuk a szétmorzsolt kolbászt, főzzük 10-12 percig, amíg nem lesz kicsit barna és ropogós. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, hozzáadjunk a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a tojást, fél csésze vizet, összekeverjük, ha kell, még sózzuk.
Vegyük 2 felé a pulykamelleket (fél-fél kg), és óvatosan klopfoljuk ki. Fektessünk le egy nagy darab csepleszt, fektessünk rá 10 szelet bacont úgy, hogy kissé fedjék egymást. Helyezzük rá pulykamellet, és a pulykamell tetejére rakjuk a tölteléket, végül tekerjük fel. Ahol nem fedi a bacon, oda rakjunk még, hogy teljesen befedje. Kötözzük össze! Ismételjük meg a másik pulykamellel.
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Egy nagy tepsit olajozzunk ki, és rakjuk bele mindkét tekercset. Süssük addig, míg nem lesz minden oldalon szép barna.
Vegyük ki a tekercseket a tepsiből, rakjunk a tepsibe kockára vágott hagymát, sárgarépát, zellerszárat, sózzuk ízlés szerint. Főzzük addig, míg el nem kezd puhulni (kb. 7-8 perc). Ha megpuhult, adjuk hozzá az 1 csésze csirke alaplevet, 1 pohár fehérbort és végül a kakukkfüvet. Rakjuk vissza a tekercseket, fedjük le alufóliával, és süssük 25 percig. Utána vegyük le a fóliát, és még süssük 10 percig. Ha kész, vegyük ki a tekercseket egy tálcára.
A tepsit rakjuk tűzhelyre, és melegítsük fel a szaftot, vegyük ki a kakukkfüvet, és szedjük le a tetejéről a zsírt. Egy tálban keverjünk össze lisztet 6 evőkanál csirkealaplével. Sűrítsük be vele a szaftot.
A tekercseket felszeletelve, a szósszal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.