Elkészítés: A töltelékhez egy serpenyőben olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, közben megsózzuk. Ha puha, hozzáadjuk a fokhagymát, és 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a zsályát, puhára főzzük (kb. 5-7 perc). Hozzáadjuk a szétmorzsolt kolbászt, főzzük 10-12 percig, amíg nem lesz kicsit barna és ropogós. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, hozzáadjunk a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a tojást, fél csésze vizet, összekeverjük, ha kell, még sózzuk.
Vegyük 2 felé a pulykamelleket (fél-fél kg), és óvatosan klopfoljuk ki. Fektessünk le egy nagy darab csepleszt, fektessünk rá 10 szelet bacont úgy, hogy kissé fedjék egymást. Helyezzük rá pulykamellet, és a pulykamell tetejére rakjuk a tölteléket, végül tekerjük fel. Ahol nem fedi a bacon, oda rakjunk még, hogy teljesen befedje. Kötözzük össze! Ismételjük meg a másik pulykamellel.
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Egy nagy tepsit olajozzunk ki, és rakjuk bele mindkét tekercset. Süssük addig, míg nem lesz minden oldalon szép barna.
Vegyük ki a tekercseket a tepsiből, rakjunk a tepsibe kockára vágott hagymát, sárgarépát, zellerszárat, sózzuk ízlés szerint. Főzzük addig, míg el nem kezd puhulni (kb. 7-8 perc). Ha megpuhult, adjuk hozzá az 1 csésze csirke alaplevet, 1 pohár fehérbort és végül a kakukkfüvet. Rakjuk vissza a tekercseket, fedjük le alufóliával, és süssük 25 percig. Utána vegyük le a fóliát, és még süssük 10 percig. Ha kész, vegyük ki a tekercseket egy tálcára.
A tepsit rakjuk tűzhelyre, és melegítsük fel a szaftot, vegyük ki a kakukkfüvet, és szedjük le a tetejéről a zsírt. Egy tálban keverjünk össze lisztet 6 evőkanál csirkealaplével. Sűrítsük be vele a szaftot.
A tekercseket felszeletelve, a szósszal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.