Elkészítés: A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át, majd adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vörös áfonyát is. Figyeljünk rá, hogy a massza ne legyen túl lágy, ezért a mascarponét apránként keverjük hozzá.
Vágjunk le 6 nagyobb darab fóliát, majd osszuk el rajta a masszát. A fólia segítségével tekerjük fel úgy, hogy egy hosszabb, de formás hengert kapjunk. Ezután tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen, mielőtt a húsba töltenénk. (Én már előtte való nap elkészítettem, és a fagyasztóban hagytam felhasználásig. Így könnyen tudtam vele dolgozni a hús töltésénél.)
A nagy, tenyérnyi hússzeletre tegyünk fóliát, majd óvatosan klopfoljuk ki mindkét oldalát. Ezután az egyik felét sózzuk, majd fordítsuk át a hússzeletet, a másik felét sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Minden hússzelettel így járjunk el. A hússzelet befűszerezett felére helyezzünk rá egy gesztenyehengert, majd a hús két oldalát ráhajtva tekerjük fel.
Egy fóliadarabra helyezzünk egymás mellé 5-6 szelet bacont, majd tegyük rá a feltekert húst. Ezután tekerjük körbe a baconnel, majd helyezzük egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Öntsük alá a bort és a felolvasztott vajat, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd addig süssük, míg a bacon szép pirosra sül. (Én légkeverésnél 160 fokon pároltam, majd 180 fokon sütöttem pirosra.)
Amíg a hús sül, készítsük el a köretet és az áfonyamártást. A vörös áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a citrom levével és héjával, a fűszerekkel és ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral. Főzzük kb. 10 percig, majd vegyük ki a fahéjat és a szegfűszeget. Ezután forraljuk fel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a pici vízzel simára kevert étkezési keményítőt. Kevergetve addig főzzük, míg kellően besűrűsödik (2-3 perc).
Közben készítsük el a krumplipürét is.
Tálalás előtt szeleteljük fel a hústekercseket, majd helyezzük a tányérra. Ezután kanalazzuk mellé a krumplipürét az áfonyamártást, és így kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.