Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A fehérjét habbá verjük, és óvatosan belekeverjük az előző masszába. Zsírpapírral kibélelt gázsütőben sütjük kb. 15 percig. Ezután még melegen lehúzzuk róla a papírt, feltekerjük, visszacsomagoljuk a papírba, és hagyjuk kihűlni.
Ezalatt elkészítjük a masszát. Az előzőleg a rumba áztatott, magozott meggyet lecsepegtetjük, a rumot félretesszük. A gesztenyét felolvasztjuk, robotgéppel pépesre keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot (ki milyen édesen szereti), a tejfölt és a rumot. A masszát a tésztára kenjük, 3-4 centinként egy sor meggyet rakunk, és szorosan feltekerjük. Kevés masszát hagyunk a külsejére, majd csokireszelékkel megszórjuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.