- A gluténmentes kifli elkészítéséhez a langyos növényi italt egy keverőtálba mérjük, hozzáadjuk a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
- A lisztet összekeverjük az útifűvel és a sóval. A felfuttatott élesztőhöz hozzákeverjük az olvasztott margarint és a tojást, és a lisztre öntjük.
- Nagyon alaposan megdagasztjuk, majd 50 fokos sütőben kelesztjük 35-40 percet.
- A tésztát ezután 4-5 egyenlő részre osztjuk, és kifliket formázunk belőlük. Ehhez a bucikat kb. 2 mm vastag, háromszög alakúra nyújtjuk, majd szorosan feltekerjük. A megformázott péksütiket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és pihentetjük további 30 percet szobahőmérsékleten.
- Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Koháriné Szabó Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon.
Nézd meg videón, hogy készül a gluténmentes kifli: