A tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük.
Közben a serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleöntjük a búzadarát és kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Felöntjük 2 dl meleg vízzel, és kevergetve addig főzzük, amíg az összes folyadékot magába nem szívja.
A puha, grízes alapba beleforgatjuk a tésztát, majd hozzákeverjük a porcukor felét és a baracklekvárt.
A vajat egy lábasban felforrósítjuk, világos színűre pirítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és kevergetve sűrű besamel mártást főzzük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral, a fehérjéből kemény habot verünk a maradék porcukorral.
A grízes tésztát összeforgatjuk a tojássárgás keverékkel, a besamellel, végül óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is. Az egészet egy kivajazott, 20 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. 10 perc pihentetés után felszeletelve, baracklekvárral tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a grízestészta torta
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.