Az olajat felmelegítjük, majd hozzászórjuk a búzadarát. Megsózzuk és állandó kevergetés mellett, kis lángon aranybarnára pirítjuk.
Amikor már szép aranybarnára pirult, levesszük a tűzről, és óvatosan felöntjük a vízzel. Összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és kisebb lángon, néha megkeverve, addig pirítjuk tovább, amíg a nedvesség elpárolog és finom morzsalékos lesz.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a langyosra hűlt pirított grízhez adjuk. Ízlés szerint megszórjuk egy kevés sóval, kevergetés közben összemelegítjük, majd tálalásig melegen tartjuk a tésztát.
A meggyet megszórjuk a kétféle cukorral és az őrölt fahéjjal, összekeverjük, és legalább fél óráig hagyjuk állni. Ezután hozzáöntjük a vizet, majd kisebb lángon pár percig főzzük, hogy kissé elfője a levét.
A tűzről levéve hozzáadjuk az apróra tördelt fehér csokoládét, majd addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad.
Tálaláskor a tésztát tányérba szedjük, majd ízlés szerint rákanalazunk a csokoládés meggymártásból, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés
Az egyszerű grízes tésztát tálaljuk csokoládés meggymártással, és a család biztosan nem tud majd ellenállni neki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.