A tojások fehérjét a cukorral és a vízzel kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük, majd a habhoz adjuk a liszttel és a sütőporral. A tésztát egy 22×37 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 alatt készre sütjük. Lehűtjük, majd két lappá vágjuk.
A lereszelt almákat egy edénybe tesszük a vajjal, a cukorral és a fahéjjal, majd lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a búzadarát, és kb. 5-7 percen át kevergetve főzzük. Amikor elkészült, hozzákeverjük a citrom kifacsart levét, és hűlni hagyjuk.
Az egyik lapra halmozzuk a töltelék 2/3 részét, majd rátesszük a másik lapot, és rákenjük a maradék tölteléket. Megszórjuk darált dióval, és meglocsoljuk olvasztott csokoládéval. 1 órát a hűtőben pihentetjük, majd felszeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.