A rukkolasalátához először az öntetetet készítjük el. Csavaros tetejű kis üvegbe töltjük a vörösborecetet, a tökmagolajat, a dijoni mustárt és a sót, majd alaposan összerázzuk. Felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.
A rukkolát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A tökmagolajos vinaigrette-et közvetlenül tálalás előtt öntjük a salátára, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhová jusson belőle. Sült húsok mellé kiválóan illik.
Megjegyzés
A hagyományos vinaigrette-hez képest ez az öntet kevesebb olajat tartalmaz. A tökmagolajnak köszönhetően azonban különlegesen aromás, rendkívül jótékony hatású, a ruccola borsos ízeivel remek kompozíció!
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
További fotók, receptek és olvasnivalók <a>Habliliom blogjában</a>!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.