A rukkolasalátához először az öntetetet készítjük el. Csavaros tetejű kis üvegbe töltjük a vörösborecetet, a tökmagolajat, a dijoni mustárt és a sót, majd alaposan összerázzuk. Felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.
A rukkolát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A tökmagolajos vinaigrette-et közvetlenül tálalás előtt öntjük a salátára, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhová jusson belőle. Sült húsok mellé kiválóan illik.
Megjegyzés
A hagyományos vinaigrette-hez képest ez az öntet kevesebb olajat tartalmaz. A tökmagolajnak köszönhetően azonban különlegesen aromás, rendkívül jótékony hatású, a ruccola borsos ízeivel remek kompozíció!
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
További fotók, receptek és olvasnivalók Habliliom blogjában!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.