A terrine-hez megtisztítjuk a paprikákat, negyedeljük, és a héjával felfelé egy tepsibe fektetjük őket. A paprikát magas hőfokon 8-10 percig grillezzük, amíg a héján fekete hólyagok nem keletkeznek. Kivesszük a sütőből, azonnal letakarjuk egy nedves konyharuhával, hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a héját. Vékonyabb csíkokra szeleteljük, és hagyjuk kihűlni.
A gyökérkenyeret késes aprítóba tesszük, és finomra daráljuk. Összekeverjük a ricottát a tojással és a tojássárgájával. A leöblített snidlinget és zsályát apróra vágjuk. A kenyérmorzsával együtt a ricottás masszába keverjük. Sóval és borssal, és egy csipet csiliporral ízesítjük. Állni hagyjuk30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Egy 25 cm hosszú vekniformát kikenjünk vajjal. 3-4 ek ricottás krémet az aljába simítjuk, lenyomkodjuk egy kicsit, majd ráterítjük a sült paprika felét. Rákanalazunk ismét 3-4 ek krémet, és ráfektetjük a maradék paprikaszeleteket, és rásimítjuk a maradék krémet. Majd 160 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
A vinaigrette-hez megpirítjuk a fenyőmagot száraz serpenyőben, és félbevágjuk az olajbogyókat. Összekeverjük az ecetet az olajjal, sózzuk, borsozzuk meg, majd hozzákeverjük a pirított fenyőmagot és az olajbogyót.
A terrine-t kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk a formából. 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, és a vinaigrette-tel tálaljuk. Gyökérkenyeret vagy pirított bagettet kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.