A lisztet összekeverjük 1/2 tk sóval, hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk, majd belereszeljük a gouda sajtot. (Én a lisztet kb. 30 percre betettem a fagyasztóba, hogy jól lehűljön és ezután adtam hozzá a hideg vajat.) Ezután apránként hozzáöntjük a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal egy könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagoljuk, majd tegyük a hűtőbe tesszük 30 percre.
A ricottát (v. krémes állagú túrót) a sóval, az őrölt borssal, és az apróra vágott bazsalikommal befűszerezzük, majd belereszeljük a füstölt sajtot, és alaposan összekeverjük. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk. Ezután az alsó és felső harmadát behajtjuk, majd újra kinyújtjuk. Ezt megismételjük háromszor.
Egy 25 x10 x7 cm-es sütőformát kikenünk vajjal, majd megszórjuk liszttel. Ezután belehelyezzük a kinyújtott tésztát, és sütés előtt 10 percig a hűtőben pihentetjük. A hűtőből kivett tészta alját villával megszurkáljuk, majd belehelyezzük a 175 fokra előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon kb.15 percig sütjük, és hűlni hagyjuk.
Pár perc után a fűszeres-túrós tölteléket az elősütött tésztára kenjük, majd szeletelt paradicsommal kirakjuk a tetejét. Ízlés szerint megsózzuk a paradicsomot. Ezután visszatesszük a sütőbe, majd 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve meglocsoljuk olívaolajjal. Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.