Előkészítjük az alapanyagokat. A töltelékhez a spenótot leforrázzuk (vagy olajon pár perc alatt megfonnyasztjuk). Amint elkészült, a nedvességet alaposan kinyomkodjuk belőle, és apróra vágjuk. A szójababot (konzervbabot is használhatunk) sós, forrásban lévő vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük. A sajtot lereszeljük.
A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a kockákra vágott vajat és a zsírt, majd ujjbeggyel addig morzsoljuk a keveréket, amíg zsemlemorzsaszerű állagot nem kapunk. Apránként hozzáadjuk a tejet, és az egészet összegyúrjuk. A kész tésztát letakarjuk, és 30-45 percig a hűtőben pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, a töltelékhez a tejszínt és a tejet egy tálba öntjük, megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat, fűszerezzük az apróra vágott tárkonnyal, és alaposan összekeverjük.
Egy darab sütőpapírt egy 22 centiméteres piteformához igazítva kör alakúra vágunk, úgy, hogy 2-3 centiméterrel nagyobb legyen, mint a forma. A sütőpapírt kiterítjük a munkafelületen, erre helyezzük a tésztát, és kinyújtjuk körülbelül 5 mm vastagra.
A sütőformát a tésztára helyezzük, és a sütőpapír segítségével a tésztát a formába borítjuk. Lehúzzuk a sütőpapírt, és félretesszük, mert szükségünk lesz rá később. Kézzel eligazgatjuk a tésztát, ügyelve arra, hogy sehol ne legyenek lyukak, nehogy a töltelék kifolyjon. Ha kell, a leeső tésztadarabokkal pótoljuk a réseket. A formába helyezett tésztát letakarjuk, és 30 percig pihentetjük a hűtőben. Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A pihentetett tészta alját villával megszurkáljuk, a tetejére rakjuk a sütőpapírt, a papírra sütőgyöngyöt teszünk, ha nincs, lencsével, babbal vagy rizzsel helyettesíthetjük. A tésztát betesszük a sütőbe, és elősütjük 15 perc alatt. Ezután eltávolítjuk a sütőgyöngyöket és a sütőpapírt. A lereszelt sajt felét rászórjuk az elősütött tésztaalapra, egyenletesen eloszlatjuk rajta a spenótot és a babot is, ráöntjük a tojásos-tejes keveréket, végül megszórjuk a reszelt sajt másik felével, és 20-25 percig sütjük, vagy amíg megszilárdul, és a sajt a tetején színt nem kap. Az elkészült quiche-t langyosra hűtjük, ezután felszeletelve tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a koronázási quiche!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.