Az élesztőt a tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet tálban összegyúrjuk a tojással, a vajjal, a felfutott élesztővel, valamint a sóval, és meleg helyen, letakarva kelesztjük kb. 30 percig,
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát lisztezett felületen kb. 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kikent, kilisztezett 26 cm-es piteformába nyomkodjuk. Leterítjük sütőpapírral, szárazborsót vagy -babot szórunk rá nehezéknek, és az előmelegített sütő középső részében elősütjük 15 percig.
A tök húsát felkockázzuk, nagy serpenyőben pirítjuk 3-4 percig, majd ízlés szerint sóval, borssal, cukorral és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
A bacont és a hagymát apróra kockázzuk, a pórét vékonyan felkarikázzuk. A bacont serpenyőben kiolvasztjuk 2 perc alatt. Hozzáadjuk a hagymát és a pórét, majd további 2 percig pirítjuk.
A vaksütéshez használt borsót vagy babot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és a baconös-hagymás keveréket elosztjuk a tésztán. Megöntözzük a tojásokkal elkevert tejszínnel, megszórjuk a reszelt sajttal, majd változatlan hőfokon aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.