A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább félórára.
Az olívaolajat összekeverjük a balzsamecettel és a borssal, hozzáadjuk a karikára vágott paradicsomot, rátépkedjük a fűszernövényeket, majd óvatosan összeforgatjuk. A tésztát négyfelé osztjuk, kistányér nagyságúra (18 cm) nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és ráhalmozzuk a ricottát úgy, hogy a tészta szélét üresen hagyjuk (kb. 2 cm szélesen), majd elosztjuk rajta a paradicsomot. A széleket visszahajtjuk és helyenként összecsípjük. Így járunk el a másik három adaggal is.
Meglocsoljuk visszamaradt olívás, balzsamecetes lével, és előmelegített sütőben, 200 fokon szép pirosra sütjük. A sütés vége felé megszórjuk a pitéket sóval és pár percre grill fokozatra kapcsolunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.