A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott vajjal. Hozzáadjuk az elhabart tojást, a sót, továbbá 2-3 ek hideg vizet, és sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 30 percre.
Ezután lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, és rányomkodjuk egy kivehető aljú, kivajazott piteformába úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk az alját néhány helyen, ráterítünk egy darab sütőpapírt, és ráöntsük a szárazbabot. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Ezután eltávolítjuk a babot, valamint a sütőpapírt, majd tovább sütjük a tésztát 2 percig.
A megtisztított, felkarikázott pórét megpároljuk a felforrósított vajon. Rádobjuk a felcsíkozott szalonnát, és a zöldséggel együtt aranyszínűre pirítjuk. A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, ízesítjük egy kevés sóval és borssal, végül beleforgatjuk az átnyomott fokhagymagerezdeket, valamint a kétféle, lereszelt sajtot.
A tésztára halmozzuk a póréhagymás szalonnát, ráöntjük a tojásos-tejszínes keveréket, és készre sütjük további 35-40 perc alatt. Azután kivesszük, és pihentetjük legalább 10 percig.
A megmosott koktélparadicsomokat tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és 180 fokon 20 percig sütjük. Ezután kivesszük, hagyjuk kihűlni a paradicsomokat, végül összeforatjuk őket egy kevés olívaolajjal, a meghámozott, felkarikázott lila hagymával és néhány bazsalikomlevéllel. A keveréket a quiche-re halmozzuk, és felszeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.