A pitetésztához vegyítsük el a lisztet a sóval és a cukorral. Morzsoljuk el benne a felkockázott vajat, adjuk hozzá a tojást, és 1-2 ek vízzel gyúrjuk rugalmas tésztává az egészet.
Egy darab folpakba csomagolva tegyük a hűtőbe kb. 30 percre.
Azután lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát egy 3-4 mm vastag körré, és béleljünk ki vele egy 24 cm-es kerek piteformát úgy, hogy pereme is legyen.
Szurkáljuk meg egy villával, és süssük aranyszínűre a 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez keverjük el a ricottát a nyírfacukorral, és a megmosott citrom kifacsart levével.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, és forgassuk össze a ricottás krémmel, majd oszlassuk el az egészet a kihűlt pitetésztán.
Alaposan mossuk meg a málnát, és hagyjuk lecsepegni. Rendezzük el tetszőlegesen a gyümölcsöt a krémen.
Törjünk apróra egy kevés pisztáciát, és szórjuk a pite tetejére.
Ízlés szerint pornyírfacukorral meghintve kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.